Resepi kampung: otak-otak (johor), ~*ca*~ said salammaaf yer saya mencelah sekejapresepi nie bukan resepi otak2 johor yea tapi resepi botok-botok yg popular di johor bahru.kalau. ***semanis epal hijau***: sambal totok jawa johor, Kalau kt kampung masa zaman2 sekolah dulu mak selalu menyediakan sambal totok jawa nie utk menu lunch kami.bukan setakat mak ,malah arwah tok nya'i dulu. Qasehqu quinnie: lontong johor, Berminat dgn dunia masakandan blog ni adalah tempat saya menyimpan segala resepi yg saya sayang serta pernah dicuba dan untuk dikongsi dengan rakan2:).

Ni mee bandung Muar yang aku pesanlama dah tak pekena mee bandung
Ni mee bandung Muar yang aku pesanlama dah tak pekena mee bandung

Ngidam Laksa Johor
Ngidam Laksa Johor

Masam manis: mee rebus johor, Bagi tak berkesempatan jangan gusar bimbang, hari ita kongsikan resepi mee rebus johor dikongsikan oleh chef semakin meningkat naik. http://www.azlitamasammanis.com/2012/03/mee-rebus-johor.html Bicara resepi : asam pedas johor, Perbezaan persamaan empat jenis asam masakan terdapat empat jenis asam digunakan masakan mempunyai fungsi sama berbeza. http://bicararesepi.blogspot.com/2013/02/asam-pedas-orang-johor.html Soto johor - kuali, Orang johor buat soto johor. ternampak kat rumah cmg semasa open house raya, buat kak rose teringin nak makan nampak tayangan. http://seripayaku.blogspot.com/2012/09/soto-johor.html


TedsWoodworking Plans and Projects

Archives

Woodworking Designs Plans and Projects

Tags

Blogroll

Blog-o-sphere